Blogin etusivu
Aikaisemmat merkinnät
 
yötöitä
23.08.2009
Ihmiset on luonnostaa kovia tinkimään, juodaan viinaa vaikka koko opintotukien verran, niin sitten vaatesäilytyksestä itketään vaikkei puhuttaisi kuin parista eurosta - joskus tingitään jo valmiiksi vaikka vaatesäilytys olisi ilmaista. Joskus naurattaa oikeasti myös kootut selitykset siitä miten kuva on vanha passissa tai ajokortissa tai että kun poliisi on vienyt varmaan 10% suomen nuorista kortit pois ja ei nyt ole kuin kirjastokortti millä pitäisi päästää sisään ravintolaan. Tai että kun tää kaveri todistaa et on täysiikäinen tai et portsari on vaan mulkku, ihmisen ollessa seinille kävelevää sorttia, häntä ei saisi mitenkään ohjata kotiin nukkumaan.

Tai sit aletaan vittuilemaan portsarille ulkonäöstä tai harrastuksista - milloinkohan ihmiset ajattelevat oikeasti millaista olisi olla itse kuuntelemassa selvinpäin sönkkäystä jonka on tarkoitus olla nokkelaa, joka saa oikeasti rautakangenkin näyttämään vitsikkyyteensä nähden notkealta ja älykkäältä. Olisi mukava tietää mitä ihminen saa siitä että haukkuu tai arvostelee portsarin olemusta, ulkonäköä. Onneksi itselle se ei ole sinäänsä heikko paikka - entisenä koulukiusattuna nahka on suhteellisen paksu ja kestää yllättävänkin paljon irvailua ja kärvistelyä. Mutta syy käyttäytymiseen olisi mukava tietää - onneksi näitä on harvassa ja yleensä päteminen pitää tehdä nais-seurassa tai poika porukassa, niin että varmasti kavereille ei jää epäselväksi että itse on paljon selvinpäin töissä olevaa kaveria älyllisesti ja koulutuksellisesti yläpuolella. :D ..onhan tuo vaan portsari.. aivoton ja väkivaltainen yksilö :D Sillä perusteellahan ne järjestyksenvalvojille kortit arvotaan.

Tai se että että se kiitos ja olehyvä on aivan liian monimutkaisia ja hankalia asioita sanoa käytännössä. Huomaa että nykyaikaiseen kotikasvatukseen "vittu ja haista paska" näyttää kuuluvan olennaisesti - mutta "kiitos ja olehyvä" on täysin tuntemattomia käsitteitä. Missähän vaiheessa vanhenemis prosessia ihmiset tajuavat käytöstavat, ainakaan ei näytä ensimmäiseen 18-26 vuoteen merkkejä näistä olevan kuin harvoilla. Tosin nyt on nähty että naisilla aika usein tuo käyttäytyminen unohtuu myös vanhemmalla iällä, 50v rouva huutelee "mulkku portsaria" kun ilman papereita naapurin poika ei pääse sisälle vaikka hän kovin mielellään haluaisikin vanhemman naisen kanssa tulla opettelemaan aikuisten juomakulttuuria ravintolaan. Taka-ajatusvaihtoehdot maksajan roolista ja takaisin maksun tavoista kieltämättä hymyilyttävät mutta se on vain ajatusmaailmaa ilman että sitä tarvitsee ääneen sanoa - ymmärtää tietty vanhemman neidin suuttumuksen kun nuori kovin rakas naapurin poika ei pääse alaikäisenä ravintolaan mukaan. Tässä tietenkään ei ole mitään likaista, mutta jos sukupuoli roolit vaihdetaan toistepäin - se on välittömästi selvästi arveluttavaa ja tuomittavaa. Jokaisen pitäisi kokeilla paria viikkoa portsarin elämää, oppisi varmasti käyttäytymään ravintoloissa..

Ennakkoluulot on muutenkin ihanan mukavia - jos sinulla on tullut isku korvanlehteen ja se on täynnä nestettä, olet mies jolla on  ns. kukkakaalit kehissä. Ja haluaisit poistaa nesteen neulalla ja ruiskulla - ole selkeästi narkkari ja narkkipakkauksen tarpeessa ainakin täkäläisissä apteekeissa. Mutta jos nainen menee pyytämään ruiskua, jolla voisi antaa lapselleen lääkettä - ruiskuja annetaan lähes ilmaiseksi? Miksi nainen ei voi olla narkkari ja miksi mies on aina - tarve on eri. Ja se että narkkareille annetaan pakkauksia mutta terveet ihmiset eivät saa ostaa tuotteita yksittäin kappalein, joita voi tukusta tilata kuka tahansa - millaisia määriä tahansa. Missä vaiheessa harkinnanta tulee ennakkoasenteiden esittämisen väline. Myönnän että ennakkoasenteita on minullakin, esim ihmisiä kohtaa jotka ovat väkivaltaisia tai aina ongelmissa ravintolassa - käytän harkintaa heidän kohdallaan mutta se perustuu humalatilaan ja aijempiin kokemuksiin. Ei sukupuoleen, eikä rotuun tai ulkonäköön.


0 kommenttia

Nimi(pakollinen)
(Syötä pakollinen koodi)

Powered by Qred Smart®