Blogin etusivu
Aikaisemmat merkinnät
 
Palvelua ja laatua
17.12.2008
Noniin koskapa joulukonsertin jälkeen yleensä huikoo, kannattaa etukäteen varata pöytä seurueelle jostain laadukkaasta paikasta kävelymatkan päästä kirkosta. Näinhän sitä luulisi, joten näin varasimme.
 
Seitsemältä piti olla meille pöytä ravintola Fransmannista keskeltä hyisen talvista kuopiota.  Kun tulimme konsertin jälkeen paikalle, jouduimme jonottamaan jo ajoissa varaamaamme pöytää - ilmeisesti pöytä varauksella ei ole kuin henkinen merkitys täkäläisessä fransmannissa.

Lähes viidentoista odotteluminuutin jälkeen meidät saatetaan pöytää. Tarjoilija joka saattoi meidät pöytään - sitten seurasi tarjoliattaren todellinen vaporisoituminen - hän häviää kuin tuhka tuuleen.

Odottelemme menuja, kunnes eräs seurueestamme saa tarpeeksi ja käy pysäyttämässä random tarjoilijan ja pyytää menuja - kurkkua kuivaa jo ihan riittämiin tässä vaiheessa ja nälän tunne alkaa olla todella valtaisa, olinhan syönyt vain pikkuisen pastaa päivällä noin 11 aikaan.

Lisää odottelua, mutta nyt tulee pöytään menut ja tilaamme juomia - en ymmärrä miten fransmannin tapainen ravintola pitää yleensäkkin perus upsiderit mielestään laadukkaassa valikoimassa...

Alkoholittomat glögit kerkeävät hyvin jäähtymään ennenkuin minulle pullossa esitelty siideri vihdoin ja viimein päätyy lasissa takaisin pöytään. Alkuruoka osio näyttää herkulliselta - kaikki haluavat etanoita tai jotain muuta pientä hyvää alkunälkään joka on jo yltynyt pikkuhiljaa aika reiluksi. Haluan etanoita ja pyydän jotain vaihtoehtoa valkosipuli etanoille - koskapa valkosipuli, ainakaan näissä annomäärissä kiehtoo yhtävähän kuin purkillinen onkimatoja  ja saankin Juustohuntuun peittyneet etanat "rokkeri juustolla" - kuten kuulemma kolme muutakin meistä olisi sellaisen tilannut? 

Olemme hieman ymmällään onhan kelloon ilmestynyt puolitoista tuntia lisää istuutumisen jälkeen. Mutta ei hälyytyskellot soittelee kun haistan että samanlailla tämäkin annos pilattu valkosipulilla - verensokeri laksee ja tykytys kaulavaltimossa ja syljen eritys lisääntyy.

Ilmoitamme pää-ruuaksi härän sisäfile pihvit - haluan omani lähes raakana.. mikä ihmeellisintä raaka pihvi ilmestyy ensiksi, liha on hyvää mutta sitä on liian vähän normaali annokseen vain 150g pihvit == pelkkää vittuilua. Kello lähentee kymmentä kaksi muuta pippuripihviä lisukkeineen on haaleaa - eikä täytä minkään valtakunnan tasovaatimuksia. Kun tarjoilij kysyi oliko pihvi hyvää vastasin rehellisesti että tässä kattauksessa liha oli ainut komponentti mikä tänään onnistui.. Ilta oli jo pitkällä ennenkuin päädyimme jälkiruokaan pannuhuoneen puolelle - siellä sentään palvelu pelasi ja juomia sai jopa ajastettuna pöytään :D

Tarinan opetus - laadukas ravintola voi olla todellakin pettymys, jos vaatii muuta kuin jauhelihapihvejä tai jos haluaa ruuan alle kolmen tunnin odottelun tai jos haluaa yleensäkkin vatsansa täyteen. Arvostelussa jossa MCdonald saa kaksi tähteä - joista puolet johtuu hyvästä kahvista. Saa fransmanni täysin samat ja niistä puolet pisteistä johtuu tarjoilijan kielitaidosta ja 150 grammasta lihaa joka onnistui. Ei voi samana päivänä edes verrata esim isä camillon palveluun ja tasoon - missä kuitenkin syön yleensä jos haluan hyvää ruokaa.
0 kommenttia

Nimi(pakollinen)
(Syötä pakollinen koodi)

Powered by Qred Smart®