Blogin etusivu
Aikaisemmat merkinnät
 
Oikeus vai kohtuus..
16.11.2008
Suomessa vallitsee eri laki tapposta tuomittujen ja doping rikkojien kanssa - taposta tuomittu istuu vain muutaman vuoden todellisuudessa kakkuansa - eikä ADT vaatisi loppujen lopuksi elinkautisia toimitsijakieltoja juuri rikkojille mutta Suomen Voimanostoliitolla on erivapaus ja politiikka - he voivat päättää täysin itse ilman mitään, että vaikka laki suomessa koskee esimerkiksi yrittäjyyden vapautta - heidän omat säännöksensä ovat ristiriidassa hieman suomalaisen oikeustajun ja ymmärryksen kanssa esim. heidän kilpailussaan palanut ihminen - voi saada elinikäisen toimitsija ja kilpailijakiellon, eli ei koskaan enää voi tukea heidän alasia kilpailuitaan - osallistua sponsori toimintaan, valmentaa virallisesti urheilijoita, harrastaa myyntiä heidän kisoissaan, syynä on vain kateellisuus ja kaunat joita liiton johto kantaa ja siirtää selkeästi eteenpäin. Se että liiton toimintatapoja vahvasti kantavana voimana on esimerkiksi anteeksiantamattomuus ja ehdottomuus, voi jossain tapauksessa näyttää näin täysin sivustakatsojalle oudolta - esim tapaus Sakke ja hänen yritystoiminta, sekä voimanostoliiton selkeät kaunat hänen liiketoimiaan ja menestystään kohtaan.

Lueskelin tuossa Urheiluoikeuden yhdistyksen dokumentteja ja löysin Selkäinahon minusta kohtuudella kirjoittaman muutoksenhakupyynnön  kilpailu ja toimitsijakiellon kumoamiseen - että pääsisi täysimääräisesti toimimaan voimailualan yrittäjän voimailutapahtumissa. Sekä valmentamaan esim omia lapsiaan lajin pariin.
http://www.urheiluoikeudenyhdistys.fi/oikeusturvalautakunta/2008_paatokset/16_2008_selkainaho_kilpailu-ja/

Voimanostoliiton hallitus varmaan nauttii tilanteessa, jossa se tietoisesti suosii tiettyjä yrittäjiä ja saavat näin kokea olevansa tavallaan isommankin vipuvallan kahvassa - jolla se luulee ohjaavansa voimailua Suomessa, tälläinen poliittinen valtapeli mitä Suomen Voimanostoliiton hallitus käy on varmaan hieno esimerkki nuorille voimailijoille joita lajin piiriin eksyy. Kyseessä ei ole puhdas urheilu tai oikeudenmukainen ja selvästi johdettu toiminta - vaan selkeät henkilöityneet ongelmat ja klikit. Tässäkään kyseisessä tapauksessa kun ei oikeasti ole kysymyksessä se haluaisiko Selkäinaho nostamaan Voimanostoliittoon vaan haluaisiko hän oikeutensa takaisin yrittäjänä. Ei sillä, kyllähän liitot saavat pelata niinkun lystäävät tahoillaan, nyt kun en kuulu minkään liiton hallintoon enää voin sen rehellisesti tunnustaa - mutta tälläinen erikoinen hallituksen käyttämä valtapeli voisi jäädä ihan pelkästään kunnalispolitiikan ja virkamieskoneiston tasolle, eikä tulla mukana urheiluun ja vapaa-aikaan.

Se että Sorsa ei uskoltanut julkistaa SVNL sivuilla asiaa ennenkuin 12.11. vaikka päätös oli jo 28.10. julkinen oli mielenkiintoista myös - pitikö harkita meneekö kaikilta asia läpi ihan ilman nieleskelyä? Kun kaikki tietävät sen että kilpailukiellossa olleiden tuotteita ja yrityksiä - sekä valmennettavia kisoissa kuitenkin on.

ihan vaan vertauksena TAPPO suomalaisesta lähirikoshistoriasta, otetaan tästä neljän-viiden vuoden sisältä esim. Pietarsaarelainen 16-vuotias Hannu Juhani Suvanto oli riidan seurauksena Evijärven nuorisoseuralla järjestetyn diskon aikana lyönyt kasvoihin 16-vuotiasta Hanna Poutasta, tämän jälkeen hakannut tämän pilvi ja kaljapäissään hengiltä ojaan. Tuomittiin suljetuinovin käydyssä oikeudenkäynnissä ja täysijäkisenä taposta - vaikka oli uhkannut edeltä Hannaa ja voitiin pitää siis ennalta suunniteltuna - eikä ainakaan voi pilvenpolttamisen piikkiin pistää agressioitaan - joita tiedettiin olevan muutoinkin. Ja oli jo "vapaalla" eli ehdonalaiseen vapauteen lokakuussa 2006. Jotenkin minusta oikeus ja kohtuus ei aina välttämättä kohtaa.. ei edes tänä päivänä näissä päätöksissä?
1 kommentti

None
Kommentoija: nhell | 13.10.2015 4.54
Nimi(pakollinen)
(Syötä pakollinen koodi)

Powered by Qred Smart®