Blogin etusivu
Aikaisemmat merkinnät
 
Suomi ja Olympialaiset
24.08.2008
Noniin, ne alkaa olla purkissa - mitenhän tuon kuvaisi sanoiksi, tyypillistä suomalaista urheilua - olimme tyytyväisiä jotain n+1 sijoituksesta ja teimme parhaamme, oli huono päivä, oli koottu selitys - niitähän me olemme tottuneet kuulemaan.. herää joskus kysymys siitä olisiko urheilijoidemme päiväohjelmaan saatava myös psykologinen valmennos, tuon pelkän fyysisen puurtamisen lisäksi. Jos vertaamme vaikka suomalaista ja norjalaista urheilijaa - Suomalainen lähtee kisaan asenteella, olis voitto päästä semi-finaaliin, tai siis tehdä hyvä onnistunut suoritus. Norjalainen lähtee hakemaan kultaa - tottakai hän voittaa, se on selvä jo alku-asetelmissa. Jos erot asenteessa on kalkkiviivoilla tälläinen, niin ei tarvitse hirveä asiantuntija olla jos fysiikka ja tekniikka on molemmilla urheilijoilla sama, että kumpi voittaa selkeästi ja kenelle kelpaa se hävittykin sija.

No ei, sitten psykologista itsensä kehittämistä ja paineen hallintaa voisi käyttää myös jännittävien urheilusuoritteiden tekemisen suhteen. Mari sanoi ennen keihäs finaalin alkua, että yksi yli yrittää, yksi vammauttuu ja paras sijoitus on viides... Ja minä manasin että 90 metriä pitää olla jos mielii palkintoja napsia. Okej molemmat meistä veikkasi hieman pieleen, Austraalialainen loukkaantui. Järvenpää yliyritti ja paineen alla ei myöskään Pitkämäen tekniikka pysynyt heitoissa kasassa. Ja alle 90 metrillä sai mitaleja, mutta sentään yksi piti lupauksensa ja hermonsa, Norjalainen.. siitä hatunnostoja hänelle, miehestä huokui itsevarmuutta, jonka loi selkeästi oman ylivoimaisuuden tiedostaminen ja kuntohuippu joka oli kohdallaan..

Mutta ei puhuta Suomalaismiehistä enempää, meidän parhaat urheilijat ova naisia, eivät miehiä ja se on pakko todeta ihan jo katsomalla kenelle kulta ja hopea meni.. Kultaa toi suomelle Orimattilan kohta 38 vuotias tyttö Satu Mäkelä-Nummela ja hopea tuli naisten soudussta kun Sanna Stén  ja Minna Nieminen ottivat härkää sarvista..
Miehet olivatkin sitten peränpitoasetelmissa Henri Häkkinen, pronssia (ammunta) ja Tero Pitkämäki, pronssia (keihäänheitto). Voihan mitaleista olla ylpeitä ja niinkun eräskin lehti hehkutti että Ruotsi ei ole edes avannut kultamitali-tiliään, tosin unohtaen samalla mainita että heillä oli neljä hopeaa ja vain yksi pronssi - mielestäni he onnistuivat reilusti näillä näytöillä meitä paremmin. Ja sitten pitää tietenkin mainita se norja, kun silloin meidän ja ruotsin mitallit lasketaan yhteen saadaan lähes monta ja väritkin on norjalaisilla kirkkaampi (kolme kultaa, viisi hopeaa ja kaksi pronssia).

Se että meillä maksetaan joillekkin urheilijoille tukirahoja niin se on hyvä, mutta tulosvastuuta ihan niinkuin yrityselämässäkin pitäisi vaatia myös urheilupuolella, ehkä sekin motivoisi todellakin tekemään niitä tuloksia.

Tätä miettiessä voikin taas suunnistaa salille puurtamaan - ainiin aikaisemmin ihmettelin paikallisia liikennesääntöjä, tänä aamuna linja-auto yritti liiskata minut suojatielle, ei sitä huvittanut hidastaa vaikka olin jo matkalla tietä yli suojatiella aamuairoobiseni aikaan :D täällä kun tunnetaan vain isomman etu tieliikenteessä..

Kisoja vain vähän seuranneena tuli mieleen että tämä saattoi olla viimeinen naula arkkuu classisen dopingin käytössä olympialaisissa ja tervetulotoivotus geeni dopingille. Vähäiset käyryt perinteisellä rintamalla ja suhteettoman uskomattomien ennätystehtailujen teko mm. uinissa ja juoksussa viittasi taas siihen että joko valmennus tekniikat olivat kehittyneet jättiaskelin joillakin mailla tai sitten oli rahaa panostaa uuteen teknologiaan ja uudenlaisiin tehonparannuskeinoihin urheilijoille.

Tai sitten myös siihen vanhaan - kiinalaiset väärensivät suhteellisen tökerösti voimistelijoittensa passeja vaikka hakukoneiden välimuisteista vielä löytyi vanhaa tietoa esimerkiksi nuoresta 14 vuotiaasta He Kexinistä.
http://strydehax.blogspot.com/2008/08/hack-olympics.html (Hack The Olympics)
http://4.bp.blogspot.com/_bkUaeM7papk/SKsyd43bZnI/AAAAAAAAAAc/b-lYB5YRtEo/s1600-h/google-results-no-hexin.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_bkUaeM7papk/SKs2VLMl8BI/AAAAAAAAAA8/Y164K2Hq0uw/s1600-h/baidu-busted1.jpg
http://www.theregister.co.uk/2008/08/21/chinese_gymnast_age_scam/
1 kommentti

Will beginners adult clsesas be held for 2012 – 2013 as well? Like the person who wrote the previous comment I have no links to Finland, but I have wanted to learn the language for quite a while. I am hoping to do the masters part of my degree at Helsinki University; this would be taught in English but of course living in Helsinki it would be nice to be able to speak some Finnish too.So really I was just wondering whether a new group would be starting in October 2012.Thank you.
Kommentoija: haikh | 13.10.2015 5.35
Nimi(pakollinen)
(Syötä pakollinen koodi)

Powered by Qred Smart®