Blogin etusivu
Aikaisemmat merkinnät
 
Hyvä Pauli!
11.08.2008
Lukiessani tänäkin iltana edelleen, eilisen lukutuokion jäätyä hieman vajaaksi Pauli Aalto-Setälän kirjaa - siinä on jotain mikä usein on yrityksiltä unohtunut ...

"Hyvä, merkityksiään pohtiva yritys voisi olla kuin samaan suuntaan matkaava regatta. Turhauttava ja työntekijöitään loppuun polttava yritys muistuttaa enemmän suurta soutuvenettä, jolla on kovaääniset peräsimenpitäjät ja lauma soutajia.

Paperit ovat molemmilla kunnossa, on niin arvot, visiot kuin ammattiyhdistysliikkeen hyväksemät työsopimuksetkin. Soutajille maastoutetaan kipparin arvot ja kerrotaan, mihin ollaan menossa. Soutajien fyysisestä kunnosta huolehditaan erillaisin liikuntasetelein ja tyky-päivin, jotta työsuorite ei heikkene.

Purjeveneessä arvot tehdään yhdessä ja jokainen tietää tehtävänsä purjehduksella. Reitti ja matkan tarkoitus ovat kaikille selvät. Ulkoisiakin voimia tarvitaan, ilman tuulta kaikki veneet jäävät paikoilleen. Tyynen päivän varalle purjeveneissä on apumoottorit.

Purjeveneen miehistöön kuuluminen on merkityksellisempää kuin soutaa selkä menosuuntaan päin."

Tuossa on jotenkin jotain niin tuttua..

Kello on  minuutin vaille yksitoista illalla tulen just ilta-airoobiseltani ja 30 minuutin rivakan kävelyn jälkeen yllätin itseni hölkkäämällä 9:een kerrokseen, ilman kummempia ongelmi - perkele paino oli kuitenkin tänä aamuna sen 139.3 kg  että kyllä helposti voisi luulla että välikuolema voisi moiselle läskille tulla :D
0 kommenttia

Nimi(pakollinen)
(Syötä pakollinen koodi)

Powered by Qred Smart®