Blogin etusivu
Aikaisemmat merkinnät
 
Nuoriso kadonnut sellainen..
02.11.2007
Noniin olin muutaman tunnin keikalla, nuorisodiskossa (Halloweenbileet) 9-13 vuotiaille. Porukkaa oli yllättävän vähän, pääosin vain  tyttöjä. Vaikka pienille neideille Halloween bileet ihan kaveri piirissäkin näyttivät selkeästi hauskoilta hetkiltä, asuihin oli panostettu ja kasvomaalauksiakin paikanpäällä viimeisteltiin. Poikien vähyys kuuluikin hieman katkerien pienten neitien puheissa, nekin jotka oli paikalle eksyneet oli kuulemma liian isoja. Hauskasti yksi pikkuinen sanoi, kun heille tuttu järjestäjä (parikymppinen "Täti") sanoi että onhan noita poikaystäväehdokkaita (osoittaen meihin muutamaan miespuoliseen järjestyksenvalvojaa), tiukka kommentti takaisin "taitaa olla vain poikaystäväehdokkaita itselles". Lasten suusta se julminkin totuus tahtoo kuulua. Itse en koskaan käynyt discoissa nuorena. Koulukiusattuna ja itsetunnon ollessa juurikin lähellä nollaa ja discoon yhtälönä ne olisivat olleet mahdottomia.

Mutta niin astiasta takaisin kukkapurkkiin, mikähän  on  syynä siihen ettei monikaan vanhempi ollut tuomassa lapsiaan discoon - olisikohan syynä kentien hieman yliampuva huumevalistus, joka on leimannut ala-asteikäistenkin discot paheiden pesiksi ja nuorison huumekuolemat on arveluttava korkealla - niin ainoastaan verrattuna edelliseen vuoteen jolloin ne oli äärimmäisen alhaalla tälle vuosikymmenelle. 

Vai olisiko niin että mainonta kaupoissa julistemainontana ja kouluilla flyeri mainontana ei tavoittanut tätä irc-galleriaankin hieman liian nuorta porukkaa jättäen mainostajan ja kohderyhmän väliin kuromattoman kuilun. Ehkä se oli kylmä sää tai sitten  vaan oli niin ettei Savonlinnalainen pikku nuoriso halunnu tehdä muuta kuin leikkiä käpylehmillä kotona turvallisesti äidin ja isän valvovan silmän alla. Oli miten oli veikkaan että  nuorisolle discoa väsännyt osuuskunta - ei enää väsäile yhtään discoa Savonlinnalais nuorille - kulut jäivät takuulla kattamatta, vaikka kuten allerkirjoittanutkin oli mukana täysin ilmaiseksi "PR hommissa", niinkun Osuuskunnan puuhamiehelle Petelle totesinkin. Ei  kaikkea voi mitata rahassa, eikä aina pidä ajatella sitä vanhaa laulussakin esiintyvää riimiä "Minä Minä Minä..". joskus voi perjantai illasta käyttää muutaman tunnin  nuorisolle, se on se ainut tulevaisuus mikä meillä  on. Kuulostaapa se miten kornilta ja kuluneelta tahansa..
4 kommenttia

Minen koskaan saanu lupaa lähtä diskoihin... :|
Kommentoija: Märskä | 03.11.2007 19.34
Puhut asiaa, toveri. Liian paljon on niitä, jotka ovat vain hyötyajattelun kannalla. Mutta lohdullista on se, että vielä on niitäkin, jotka eivät ajattele vain omaa napaansa vaan myös lähimmäistä - oli se sitten muodossa missä tahansa. Niin ja oon vähän Märskän kohtalotoveri ja siin vaihees kö oisin saant lähtä diskoihin, olin jo ehkä vähä liia "vanha" ja sittenhän sitä vasta huumenuoreks ois leimaantunukin, jos ois lähteny. Niih. Mutta Petelle ja muille kiitosta yrityksestä - turhan usein ei oo tollaisia bileitä, jotka järjestetään muiden kuin oppilaiden toimesta. Yleensä tuollaiset juhlat rajoittuu juurikin joko tarhaikäisille tarkoitettuihin pumpulilla siloteltuihin lastenpäiviin tai ala-asteilla hätäiseen järjestettyihin limutiskoihin ilman teeman häivääkään. Ja vielä kehdataan valittaa, ettei tässä kaupungissa ole mitään toimintaa lapsille, siis sellaista, joka ei maksaisi maltaita. Ugh.
Kommentoija: Marvin | 07.11.2007 19.41
Koulujen ilmoitustaulut on paras paikka ilmoitella. Osanottajien vähyyteen on monta syytä esim. liika ujous; "kun ei kaverikkaan päässy lähteen". Myös erään järkkärin pelottava halloweennaamari on voinu pelottaa... ;)
Kommentoija: JAnsku | 14.11.2007 10.20
We have trouble opnineg this thing there's no way our 15 month old son will ever get into the plugs! Because they're so difficult to open, I would not put these on any outlets that you use frequently. It's best for outlets that you plug something into that you never wish to unplug (we use one for our printer & scanner which stay plugged in all the time and one on the outlets for our lamps).
Kommentoija: ongantoine | 13.10.2015 4.59
Nimi(pakollinen)
(Syötä pakollinen koodi)

Powered by Qred Smart®