Blogin etusivu
Aikaisemmat merkinnät
 
IPF 2/3 ja unelmointia..
26.10.2007
"IPF:n teknisen komitean puheenjohtajan MM-kisan tuomareille pitämissä tuomaripalavereissa tuli hänen taholtaan esille penkkipunnerrussuoritusta koskeva tulkintaohje siten, että vähintään 2/3 nostajan takamuksesta on oltava kosketuksessa penkin pintaan, jotta asento on siltä osin hyväksyttävä. "

Miten ihmeessä tuo mitataan gluteus maksimus painetaan ensin johonkin sinistä mustetta sisältävälle paperilla ja sen jälkeen istutaan henkilökohtaiselle persejälki paperille ja mitataan perseen jättämän jäljen pinta-ala. Eikö selkeä "perse on joko penkissä tai se irtoaa" ole helpompi kuin 66% prosentin osuma sääntö? Ja miten tämä tulee otaa nostotekniikoita harjoiteltaessa huomioon? 

Toivoisin ainakin svnl:n nostajien puolesta että sääntöjä ei nyt rukattaisi enempää, juuri kun nostajat pääsevät harjoittelemaan tietyllä tavalla, sotketaan lisää pakkaa - onneksi tämä muutos on pieni eikä vaikuta juurikaan suurimman osan harjoitteluun.

Jatkuvat muutokset pilaavat monasti pitkänkin harjoittelun tuloksia, kun asentojen ja tekniikoiden jatkuva muuttaminen vaikuttaa suoraan nostojen hermotuksesta, teknikka opetteluun ja yleensä motoriikan uudelleen hanskaamiseen. Jotta jostain saadaan automaatio pitää "muistaa" ja hermottaa oikein. Siihen tarvitaan lukemattomia toistoja ja motoriikan hiomista, pienenkin sääntömuutoksen syntyessä - saati jos samaan aikaan tulee useampi muutos, tai  pahin tilanne on jos muutoksia tulee pitkin harjoituskautta. Säännöt kun kuitenkin ovat kaikille (pitäisi olla) samat niin silloin kannattaisi olla maltillinen muutoksissa. 

Ehkä ainut asia minkä toivoisi olisi se että IPF:kin alkaisi käyttää monoliftiä ja säästäisi nostajiensa polvia, ja selkää joka helposti vahingoittuu painojen kanssa kävellessä. Tämä olisi todella radikaali muutos - mutta lisäisi nostajien turvallisuutta - lisävahinkona olisi todennäköisesti tulosten paraneminen. Ja niiden ihmisten jotka elävät vain tilastoissa harmistuminen, kun nimet tilastoissa todennäköisesti tulisi vähän aikaa tiuhempaan vaihtumaan.  Onhan se näin että uuden liikkeen automatisointi niin että se tulee selkärangasta vaatii sen 100000 liikettä oikein - niin että se myös "tulee selkärangasta" automaation omaisesti ja vanhan automaation rikkominen ja poisomminen vaatii aikaa enemmän kuin pelkästään uuden oppiminen.

SVNL nostajat ovat todella mukavaa porukkaa ja heidän kanssa olisi mukava kisata joskus ihan samoissa puitteissa - vaikkapa niin että olisi kaksi kisaa - toinen FPO toinen IPF säännöillä ja yhteinen yleisö, kun kuitenkin samanlaisia ihmisiä molemmissa liitoissa on - eikä nostajien välillä ole mielestäni mitään juopaa mikä tekisi tästä mahdottoman. Korkeintaan tämä voisi olla kova pala vanhoillisille poliitikoille - mutta toivompa ettei sellaisia löydy kummastakaan liitosta enää nykyään, vaan voitaisiin kehittää lajia ja saada parempaa draivia sille turistien, aloittavien voimanostojanuorten  ja ennekaikkea perus kaduntallaajan silmissä. Turisti terminä tarkoitan niitä jotka haluavat tutustua johonkin uuteen lajiin - menevät katsomaan kisoja vaikka genre/laji  olisi heille ennalta tuntematon.
0 kommenttia

Nimi(pakollinen)
(Syötä pakollinen koodi)

Powered by Qred Smart®