Blogin etusivu
Aikaisemmat merkinnät
 
Etiikkaa vai mielipiteitä
27.10.2007
Eilen kävin ortopedilla, ajatukset risteili tämän jälkeen runsaasti - koin saaneeni huonoa palvelua ja näennäistä ei kovinkaan asiallista hoitoa. Kirurgi oli kuopiolainen asiantuntija - joka kätellessään sanoi minulle suoraan ettei noin iso mies ole ruisleivällä kasvanut. Otin tämän vielä ihan huumorilla ja tokaisin etten olekkaan vegaani - mutta lääkäri ei ollutkaan syventynyt mitenkään kuviini tai papereihini vaan suoraan tyrmäsi koko asiallisen kertomukseni siitä miten käteni radius meni mekaanisesti poikki. Eikä halunnut nähdä edes videolta poimittuna kuvasarjaa."Lopeta lääkeainetten käyttö, tämä katkeaminen johtuu niistä - selvästi".  

Lääkäri katseli röntgen kuvia ja tuumasi " tämä  ei ole luutunut yhtään et pahalta näyttää vaikka aikaa on viisi viikkoa. Anteeksi mutta kolme. Ai laskin varmaan väärin.. niin kolme viikkoa" - Eihän se että sairaanhoitajien pitää osata lääkelaskennassa laskea 5% 200mg ole vielä mitään jos kirurgien pitäisi osata laskea kahden päivämäärän välissä olevat päivät tai edes viikot yhteen. 

"Lopeta se lääkeaineiden käyttäminen" 
"anteeksi mutta siellä on verenkuvani - niistä pitäisi näkyä onko minulla jotain lääkeaineita kehossa.." 
"En ole katsonut niitä mutta siitä tämä katkeaminen johtuu - ei normaali ihmisen voimat riitä vääntämään luuta poikki" 
"Se katkesi vanhan levytyksen jälkeen kun äkkinäinen vääntö kohdistui siihen rannesitteen irrottua" -
"MITÄ onko se levytetty aikaisemmin"
(Tässä vaiheessa mietin että miten työkaverinikin ja muut maallikot näkivät kuvista jotka oli saitilla vanhan levytyksen jäljet mutta kirugi, jolla oli paperit nenän alla ja kuvat edellisistäkin röntgeneistä ei tätä nähnyt..)
"Joo se näkyy tuossa kuvassa tuo vanhan levytyksen reijätkin..", tuumasin ja osoitin kuvaa

kerroin 2005 vuoden autokolarista ja kirurgi ei uskonut sanaakaan - ei autokolari voinut olla syynä mihinkään, diagnoosi tehtiin selvästi jo ennenkuin kerkesin kätellessä omaa nimeäni sanomaan. Ennenkuin kansiotani avattiin - se oli selvä se.

Sitten kirugi alkoi kertoilemaan että heillä kuopiossa olisi Suomen ykkösrivin bodari/voimanostaja (ei osannut vissiin erottaa lajeja) hoidossa hormoonien käytön takia ja että ei hyvältä näyttänyt - se maksat ja munuaiset - ei hyvältä näytä.. (Tässä vaiheessa minun oli pakko lopettaa yksinkertaisesti - en helvetti halua tietää kenekään toisen potilaan asioita varsinkaan kun ne ei minulle mitenkään kuulu - meniköhän mielipide ja seuraamus etiikka kenties kirurgilla ammattietiikan edelle - reilusti). Toivottavasti Kuopiolainen huippu-bodari toipuu (vaihtoehdot tuntien kyllä kaikki tietävät kenestä on kyse, kun se ei ole Heikkisen Pappa, eikä  Ossin Jerry, eikä Kokkosen Ari... ).  Minusta oli vielä ironista että kirurgi kehtasi vielä sanoa että ei ymmärrä kun teidän lajissa ei liiku rahatkaan -niinkuin esim pyöräilyssä. Tuli mieleen Tilkan lääkäri joka kuvaisi sydäntäni, kun pohkeissa oli vikaa. Ja tuhahti että "höh ihan normaalin kokoinen..". 

Joskus tuntuu että kirugit ja Jumala eroaa toisistaan tosissaan vain siinä ettei Jumala kuvittele olevansa kirurgi.
4 kommenttia

Loistava loppuline!
Kommentoija: Maj | 29.10.2007 13.39
Siis aivan uskomattoman törkeetä. Mulla olis kärähtäny käämi kyl välittömästi, mut sit ois varmaan tullu kommenttia vielä yliaggressiivisuudesta tai jotain... Jospa niillä on lopputenttien yhteydessä koe et valmistuu vain jos pidättää kusta tarpeeks kauan niin et se nousee päähän. Un-fucking-believable...
Kommentoija: Susku | 29.10.2007 14.12
Harmillista että toiset joutuvat kärsimään yhden ihmisen ennakkoarviointien perusteella. Käsittämätöntä, ei voi muuta sanoa.
Kommentoija: Karoliina | 29.10.2007 14.28
:| "wuippee"

paranemisia!!
Kommentoija: Panu | 30.10.2007 20.27
Nimi(pakollinen)
(Syötä pakollinen koodi)

Powered by Qred Smart®