Blogin etusivu
Aikaisemmat merkinnät
 
Aerobic saapuu Savonlinnaan
20.03.2011

Savoli sai sitten, niinkuin Savonlinna muutenkin ihan oman airobikkaajan. Meidän Riina kävi tänään ensimmäiset kisat ja tunnelmat vaikuttavat ainakin täällä kotikatsomoissa varsin positiivisilta. Ohjelma oli sellainen mitä haettiinkin ja tytössä oli potentiaalia niinkuin tottakai me tiesimmekin. Nyt vaan jännityksellä seuraamaan neidin tulevia vaiheita ja kisoja ja kannustamaan kisoihin tätä meidän Savonlinnan omaa tyttöä! Toivonkin hyvin pian että Riinan tiimi tuottaisi lehdistötiedotteen ja saisimme Riinalle nimeä ja näkyvyyttä. Niin kuka missä ja milloin varmaan on mielessä, eli kyseessä on meidän Riina Hämäläinen, kisat oli Kajaanissa Aerobic Cup 1 19.-20.3.2011

Niin ja mitä se Aerobic niinkun oikein on... SVOL:in sivuilta seuraavasti tiivisteltynä:
 

Yleistä

Kilpa-aerobic on vaativaa ja korkealla intensiivisyydellä tapahtuvaa liikkumista musiikkiin suorittaen vaaditut, haastavat vaikeusosaelementit.

Kilpa-aerobicissa kilpailusarjassa täytyy osoittaa luovuutta täydellisesti integroituna kaikkiin vaadittaviin vaikeusosiin, musiikkiin ja ilmaisuun. Sarja yhdistää elementtejä aerobicista, rytmisestä voimistelusta musiikin, tanssin ja koreografian kanssa.

Kilpa-aerobic kehittää fyysistä voimaa, notkeutta, koordinaatiota sekä äärirajoille ulottuvaa aerobista kestävyyttä yhdessä suorituksessa. Aerobic on kiinnostavaa ja esteettisesti miellyttävää katsottavaa.

Kilpa-aerobicissa kilpaillaan seuraavissa luokissa: miehet yksilö, naiset yksilö, parit, joukkueet (kolme henkilöä) ja ryhmät (kuusi henkilöä, vuodesta 2002)

Aerobic saavutti suosiotaan nuorten keskuudessa heti keksimisensä jälkeen 1970–luvun lopulla ja kilpailumuotona 1980-luvulta lähtien.

Kansainvälinen voimisteluliitto FIG (Federation Internationale de Gymnastique) määrittää säännöt ja on ainoa kilpa-aerobic liitto jonka Kansainvälinen Olympiakomitea on hyväksynyt. FIGin järjestämät ensimmäiset maailmanmestaruuskilpailut pidettiin vuonna 1995 Pariisissa, jolloin mukana oli 34 maata. Vuonna 1997 IWGA (International World Games Association) otti kilpa-aerobicin mukaan 5. World Games tapahtumaan Lahdessa.

Suomella on hyvää menestystä kilpa-aerobicissa viime vuosikymmeniltä ja uusi sukupolvi on nousemassa huipulle.

Suoritus

Kilpa-aerobicin kilpailuohjelmat suoritetaan 7 x 7m metrin kokoisella joustoparketilla, lukuun ottamatta ryhmiä jotka suorittavat ohjelmansa 10 x 10 alueella.

Kilpailu suorituksen kesto on 1min. 45 sek.

Aerobicissa on neljä vaikeusliikeryhmää, jotka sisältävät dynaamista voimaa, staattista voimaa, hypyt/loikat sekä notkeus/tasapaino sekä seitsemän perusaskellusta sovellettuna vaadittaviin vaikeusosiin. Kilpailuohjelma saa sisältää korkeintaan 12 vaikeusliikettä.
 

Kilpailut

SM-ja Kilpasarjojen mestaruuskilpailut

Kilpa-Aerobicin SM-kilpailujen järjestämisestä vastaa liitto, joka myöntää SM-kilpailujen järjestämisoikeuden sitä hakeneelle seuralle. SM- kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti liiton kilpa-aerobicin lajivaliokunnalta. Tarkempia hakuohjeita ja hakulomakkeen voi tilata liitosta. SM-mestaruuksista kilpaillaan SM -SENNU ja SM-JUNNU -sarjoissa luokissa 4-6. Kilpasarjojen mestaruuksista kilpaillaan luokissa 3-5. SM- ja Kilpasarjojen mestaruuskilpailujen yhteydessä voidaan järjestää myös luokan 2 Kevätkilpailut sekä aseman.

Cup-kilpailut

Aerobic Cup-kilpailujen järjestämisestä vastaa liitto, joka myöntää Cup-kilpailujen järjestämisoikeuden sitä hakeneelle alueelle ja/tai seuralle. Cup- kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti liiton kilpa-aerobicin lajivaliokunnalta. Tarkempia hakuohjeita ja hakulomakkeen voi tilata liitosta. Cup-kilpailuissa kilpaillaan luokissa 4-6.

Kaudessa järjestetään neljä Cup-kilpailua ympäri Suomea, joista Cup 1- ja 2 -kilpailut pidetään keväällä ennen SM-kilpailuja, joista jälkimmäinen on samalla katsastuskilpailu SM-kilpailuihin.

Cup-kilpailuissa keväällä 2011 kokeillaan sarjojen sijoittelua kilpailupäiviin seuraavasti
lauantaina: 3-lk 10-12v., 4lk Ag 1, 5lk Ag 2, 6lk SEN
sunnuntaina: 2-luokka, 3lk yli 12v. yksilöt ja yli 10v. joukkueet, 4lk Kilpasarjat, 5lk Kilpasarjat

Cup 3 ja 4-kilpailut pidetään syksyllä, joista jälkimmäinen on Cupin päättävä kilpailu jossa jaetaan Cup-pokaalit luokissa 4-6.

Urheilija voi osallistua joko yhteen tai useampaan Cup-kilpailuun. Jokaisesta osakilpailusta kilpailija, joka sijoittuu sijoille 1.-5. kerää Cup-pisteitä. Neljän osakilpailun yhteenlasketut pisteet ratkaisevat voittajan. Cup-pokaalit jaetaan sarjoittain 4-6 luokissa vähintään kolmeen osakilpailuun osallistuneiden kesken.

Pisteet jaetaan seuraavasti:

I sija 8 pistettä
II sija 6 pistettä
III sija 4 pistettä
IV sija 3 pistettä
V sija 2 pistettä

Jos kahdella tai useammalla urheilijalla on samat pisteet neljän osakilpailun jälkeen, voitto määräytyy Cup IV – kilpailun sijoitusten perusteella.

2-luokan kilpailut

2-luokan kilpailuja voidaan järjestää erillisinä kilpailuna tai muiden kilpailujen yhteydessä. Tarkempia hakuohjeita ja hakulomakkeen voi tilata liitosta.

 

 

 

1 kommentti

hopes to strengthen Air Max 2015 Women
nike online sale
Cheap Lebron 11
nike run shoes
air max shoes
Curry 1
Kobe 10 Elite
Kobe 10 Cheap
Lebron James 12
Kobe Bryant
Lebron cheap
Nike Free Run
nike free sale
Cheap Lebron 12
Black Jordans
Air Max Zero
Cheap Air Max
Cheap Jordans
Cheap Jordans 12
Nike Free shoes
Nike Free Online
Pink Jordan Shoes
Jordan 11 Shoes
Orange KD 7
KD 7 Shoes
Roshe Run UK
Buy Nike Roshe Run
Nike Free 4.0 Flyknit
Flyknit For Women
Nike Air Max 2011
Nike Air Max Men
Nike Free Run 3
Womens Nike Free
Nike Free 5.0 Men
Cheap Air Max 2015
nike roshe run
nike roshe run online
Nike Flyknit Lunar
cheap lebron shoes
Nike Lebron 13 Shoes
Kobe 10 Shoes
Lebron 13 low
Nike Lebron 12
KD 8 for sale
KD 8 UK
Air Max 90
air jordan 4 online
Air Jordan 6
kobe 8 shoes
kobe 9 Elite
Wholesale Nike Air Max
Cheap Jordan 3
Jordans For Women
Nike Air Max
Nike Free Runs
KD 7 Yeezy
Jordan 13 Playoffs
Nike Outlet
Nike Free Shoes
2016 Air Max
Air Max 2016 womens
lebron 9 soldier
lebron 9 cheap
air jordan cheap
Cheap KD Shoes
2015 New Jordan
Blue Jordans
Nike Free 5.0
Cheap Air Jordans
Retro Jordans 11
Cheap Air Max 2016
Nike Free Run
free running
nike running
under armour outlet
under armour shoes
KD Shoes Sale
Cheap Roshe Running
Nike Roshe Run
lebron 12 the team's
Kommentoija: ho5pe | 28.11.2015 15.39
Nimi(pakollinen)
(Syötä pakollinen koodi)

Powered by Qred Smart®